Logo VDB Tuinarchitectuur
Laatste Realisatie
Zwembad :: Verlinde :: Merchtem >>

1.Een goeie babbel

Weten wat u wil. En vooral: wat u niet wil. Dat is het doel van het kennismakingsgesprek. Voor we met uw tuinontwerp starten, polsen we daarom eerst welke tuin u precies wil: strak, speels, subtiel. Nog geen inspiratie? We brengen onze portfolio mee met vorige realisaties.

2.Meten is weten

Voor we achter de tekentafel kruipen, moeten we weten hoe groot uw tuin precies is. Waar wat staat, en of er hoogteverschillen zijn. Alleen zo vermijden we straks verrassingen bij de aanleg van uw tuin. De opmeting kan ook door ons gebeuren

3.Eerste voorontwerp

Zijn we klaar met ons eerste tuinontwerp? Dan maken we een nieuwe afspraak. U krijgt dan het voorontwerp van uw tuin in 3D te zien. Zo kunt u zich makkelijker inbeelden hoe uw tuin er straks uitziet.

4.Finaal tuinontwerp

We verwerken de feedback die u op het eerste ontwerp had. Gaat u finaal akkoord met uw tuinontwerp, dan maken we alle plannen klaar voor een feilloze tuinaanleg. Werkt u liever met een andere tuinaannemer? Prima. U krijgt alle plannen digitaal en op papier.

5.Ontwerpbundel

Na de vorige stappen krijgt u van ons een bundel met alle nodige plannen om uw tuin te kunnen aanleggen. U hebt uiteraard nog steeds de vrije keuze over wie de aanleg van het tuinontwerp uiteindelijk voor zijn rekening neemt. Wij kunnen, samen met onze vakbekwame tuinlieden, evenwel de volledige uitvoering van het groenproject verzorgen. De bundel bevat o.a.:

 • Presentatieplan

  Dit plan is volledig grafisch uitgewerkt voor een optimale presentatie.
  Het plan krijgt u gedrukt op grootformaat + digitaal

 • 3D – Visualisatie plannen

  Deze plannen zijn ook volledig grafisch uitgewerkt.
  Deze plannen krijgt u gedrukt op grootformaat + digitaal

 • 3D – Animatie

  Indien u wenst maken wij ook een 3D-film van uw tuin die wij u digitaal bezorgen

 • Beplantingsplan

  Samen met u worden de planten gekozen, aangepast aan uw grondsoort en de directe omgeving. We kiezen de hoofdkleuren die u terug zal vinden in de plantenkeuze. Ook zien we erop toe dat dat uw tuin onderhoudsvriendelijk is en blijft. Na overleg krijgt u van ons een gedetailleerd beplantingsplan met daarop een beplantingsindex met alle kenmerken van de gekozen planten.

 • Verlichtingsplan

  Indien u wenst maken wij ook een verlichtingsplan.

 • Matenplan

  In dit plan staan de exacte maten van uw tuinontwerp.

6.Laatste fase/aanleg

 • U legt/regelt de aanleg van de tuinplannen zelf (aan), waarbij wij u bestaan met raad en advies.
 • U wilt graag de tuin via een aannemer aanleggen. Hier bezorgen wij u een vrijblijvende offerte van ons. U kan natuurlijk altijd, op eigen initiatief, zelf verder zoeken naar prijzen en bijkomende offertes. Van den Broeck Tuinarchitectuur, kan in dat laatste geval wel niet garant staan voor een degelijke uitvoering van de werken. Indien u samenwerkt met ons als aannemer, komt een tuinarchitect van ons geregeld langs voor de opvolging van de werken. Bovendien krijgt u 20% korting op het tuinontwerp als u ons als aannemer kiest.